Steak A Manger

‘Ito’ Wagyu Beef Japan

Japanse Wagyu, ofwel Japans rundvlees, is een van de meest begeerde en hoogwaardige vleessoorten ter wereld. Het is beroemd om zijn unieke smaak, textuur en hoge marmering. In deze blog zullen we de geschiedenis, kenmerken en bereiding van Japanse Wagyu bespreken.

De geschiedenis….

Wagyu is een ras van runderen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Japan. De naam “Wagyu” betekent letterlijk “Japanse koe”. Deze runderen werden voor het eerst gefokt in de regio Kansai in de 2e eeuw na Christus. De Wagyu-rassen werden gebruikt als trekdieren en waren oorspronkelijk niet bedoeld voor consumptie.

In de 17e eeuw begon de Japanse regering echter met het fokken van de runderen voor hun vlees. De regering stelde speciale fokprogramma’s op om de kwaliteit van het vlees te verbeteren, en deze programma’s zijn nog steeds van kracht tot op de dag van vandaag. Het vlees dat afkomstig is van Wagyu-rassen die onder deze programma’s zijn gefokt, wordt beschouwd als het beste rundvlees ter wereld.

Kenmerken

Het vlees van Japanse Wagyu-rassen staat bekend om zijn unieke smaak en textuur. Het vlees is buitengewoon zacht en smelt in de mond dankzij de hoge marmering van het vlees. Marmering verwijst naar de intramusculaire vetaders die door het vlees lopen en het een malsere textuur geven.

Het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren in het vlees van Japanse Wagyu-rassen draagt bij aan de smaak en de textuur. Het vlees heeft een rijke, boterachtige smaak en een zachte textuur die bijna smelt in de mond.

Bereiding

De traditionele Japanse manier om Wagyu te bereiden is door het vlees te grillen op een houtskoolvuur. De grill wordt verhit tot een zeer hoge temperatuur en het vlees wordt kort gebakken om de buitenkant te bruinen, terwijl het vanbinnen zacht en mals blijft. Dit zorgt voor een smaakvolle korst op het vlees, terwijl het vlees vanbinnen sappig blijft.

Conclusie

Japanse Wagyu is ook duurder dan andere soorten rundvlees vanwege het fokproces en de hoge kwaliteit van het vlees.

Als je het geluk hebt om Japanse Wagyu te proeven, zul je het verschil met andere soorten rundvlees meteen merken. De smaak en textuur zijn uniek en het is een ware culinaire ervaring in mond….

 

Wagyu Beef Japan

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *