Wagyu, Premium vlees uit Japan of Australië

Oorsprong van een uitzonderlijk ras

Wagyu waar Wa voor Japan staat en gyu voor rundvlees  (levend vee) vind zijn oorsprong in Japan rond de 2e eeuw. Echter de wagyu zoals we die vandaag kennen is veel recenter terug te brengen tot de jaren 1950/1960. Waar vroeger het japanse rund vooral als lastdier gebruikt werd is men toen door doorgedreven selectie uitgekomen op het huidige wagyurund waarvan het Japans zwart het meest bekende is.

Zowel de zwarte als de bruine wagyurunderen zijn dus geen eeuwenoude bloedlijnen zoals het mishimarund (waarop nog steeds een uitvoerverbod bestaat). De uitvoer van originele Japanse wagyurunderen was trouwens tot 2014 verboden. Tot 1997 was zelfs de export van wagyu DNA verboden.

De uitgelezen voeding bestaande uit vooral plaatselijke granen, draf van bier en of wijn en grassen dit zorgt voor een uitzonderlijk stukje vlees.


Voor uitleg,  toepassingen en prijzen bel gerust naar 

+32 478 74 68 53 

Steak A Manger - Premium Wagyu Beef

JAPANSE Wagyu

The real stuff, onze japanse zuivere A4 of A5 + wagyu. Hier hebben we te maken met een supermarmering, cremy , buttery en botermals, een sensatie in de mond. Deze wagyu staat niet voor niets op vele kaarten bij onze klanten. En om eerlijk te zijn het is een sensatie om dit exclusief stukje vlees even te proeven…

Onze JAPANSE  Wagyu is afkomstig van de prefectuur KOGOSHIMA en zijn JAPANS ZWART KUROGE WASHU.

Het betreft een 100% zuivere bloedlijn. ITO-Wagyu. Wij verkopen enkel de hoogste A4 tot A5+ kwaliteit waarvan de meeste technische stukken op voorraad of op bestelling verkrijgbaar zijn.

A3 kwaliteit is sowieso op bestelling. 

AUSTRALISCHE Wagyu

Onze AUSTRALISCHE wagyu behoort tot de wereldtop. En is net als Wagyu uit Japan voorzien van een intense marmering en geweldige smaak. Australische Wagyu wordt naargelang raszuiverheid onder verdeeld in 4 categorieen zijnde F1, F2, F3 en F4 wagyu, waarbij F4 100% raszuiver is.

Ook wordt de vetheidsgraad (marbling-score) uitgedrukt van 1 tot 12 waarbij 12 (in de praktijk meestal BMS9+) de hoogste score heeft en bijgevolg het meest gemarmerd is.

Wij bieden u zowel F1, F3 als F4  wagyu aan. Bijna alle technische delen zijn verkrijgbaar.

Wij werken vooral met picanhas, bavetten, ribeye’s, dunne lendes , diamanthazen en ballen van de schouder … in verschillende marblingsscores en categorien.