Steak A Manger

Wat is Black Angus?

Het Angus ras 

Black Angus is de naam van een runderras dat halverwege de 19e eeuw in Schotland is voortgebracht. Het ras werd gefokt door Hugh Watson. Een van zijn koeien, Old Granny, werd geboren in 1824 en kreeg 29 kalveren in 35 jaar. De meeste Angus-runderen die nu rondlopen zijn nakomelingen van deze koe. Het is eigenlijk een afgeleide van de Aberdeen Angus. Deze zijn er in het rood (Red Angus), maar het overgrote deel is zwart (Black Angus). Bij onze boeren hebben de dieren een rustig en fijn leven. De kalfjes krijgen extra eiwitten zodat ze sterk en gezond opgroeien. Ze mogen hun hele leven lang bij de moeder blijven. De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op hun menukaart.

 

Wat zijn de kenmerken van Black Angus?

De Black Angus runderen zijn hoorn loos en hebben korte benen, ze kenmerken zich door hun zwarte huid. Black Angus is een rustig en makkelijk ras. Over het algemeen heeft dit vlees een mooie vet marmering, dit heet ook wel intramusculair vet. Het zorgt ervoor dat de spier soep blijft.

 

 

Hoe smaakt Black Angus?

Over het algemeen is een Black Angus steak van meer intramusculair vet voorzien dan de meeste doorsnee runderrassen. Naast dat vetmarmering zorgt voor malsheid, geeft het ook smaak aan het vlees. Daarnaast houdt het vet het vlees vochtig als het op hoge temperaturen wordt verhit. Dit maakt het vlees dan ook zo populair voor op de BBQ.

 

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *