De verschillende rassen

Jersey

Steak A Manger - Ras Jersey UK

Karakteristieken:

De oorspronkelijk van het eiland Jersey afkomstige koetje. Is niet enkel een pareltje in melk maar ook in vlees. Ze zijn klein, grijsbruin/beige tot vrijwel zwart en van nature rustig. De vette melk is zeer geschikt voor de boter en kaas productie. Door het hoge vetgehalte heb je minder melk nodig . De Jersey is nieuwsgierig en kalft gemakkelijk af en wordt vaak gebruikt om in te kruisen. Naast de goede melk productie is het Jersey rund ook waanzinnig lekker vlees. ( niet altijd beschikbaar ).

Oorsprong:

UK

Kaart UK

Kenmerken:

Het vlees van de Jersey koe is echt een uniek product qua smaak en structuur. Anders dan de anderen. De Jerseykoeien zijn een pak kleiner dan andere koeien, het is een puur melkras afkomstig van het eiland Jersey. Het vlees is ook anders dan het vlees wat je normaal gesproken eet. Het heeft een goeie marmering en een heel specifieke smaak, dieprode donkere vleeskleur en geel vet zijn typische kenmerken. ( niet altijd beschikbaar )

Beschikbaar als:

Contrefilet
Filet pure
Rib eye
Met been ( klaar om te rijpen )
Andere delen beschikbaar op bestelling ...

Beoordeling:

4/5