De verschillende rassen

Irish Beef

Steak A Manger - Irish rund

Karakteristieken:

Ierland heeft een sterke rundveestapel die voornamelijk bestaat uit oorspronkelijke rassen en een aantal kruising rassen. De oorspronkelijke traditionele rassen zijn de Aberdeen Angus en de Hereford. Het vlees heeft immers een groen imago, dankzij het milde Ierse klimaat (met veel regen) kunnen de runderen zo’n 8 tot 9 maanden per jaar buiten grazen. Het natuurlijke voedselaanbod en de rustieke omgeving zorgen voor smakelijk, gezond en mals rundsvlees. Ierland is het enigste land ter wereld met een verplicht 3 weidenstelsel.

Oorsprong:

Ierland

Kaart Ierland

Kenmerken:

Omdat de dieren voortdurend in beweging zijn, wordt het intramusculaire vet perfect verdeeld, met een mooie marmering als resultaat. Omdat ze vers gras eten, is hun vlees donkerrood en rijk aan omega 3 en vitamine A en E. Door de ideale marmering heeft het vlees een unieke smaak en is het ongelooflijk mals.

Beschikbaar als:

Bavette
Contrefilet
Filet pure
Rib eye
Andere delen beschikbaar op bestelling ...

Beoordeling:

4/5