Steak A Manger

De verschillende rassen

Iberico

Steak_a_Manger_Iberico-v2

Karakteristieken:

Naast het Duroc varken dat vertoeft aan de voet van de Sierra Nevada(Granada). “Cerdo Ibérico” of “Iberisch varken” is een half wild varken. dat zich uitstekend heeft aangepast aan de extreme temperaturen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. Deze zwarte varkens leven in open bossen, waar veel steen- en kurkeiken te vinden zijn. Hun hoofdvoedsel is de natuurlijke vegetatie. Zo eten ze gras, paddenstoelen en wilde kruiden. Echter, wanneer in de herfstperiode of beter gekend als “de montanero”, de eikelsof “bellotas” massaal van de bomen vallen, dan eten de varkens enkel en alleen eikels.

Oorsprong:

Spanje

Kaart Spanje

Kenmerken:

Het Ibérico varkens ras staat bekend als het beste ras ter wereld. Vers Ibérico vlees wordt gekenmerkt door een hoge concentratie intramusculair vet. Dit wordt ook wel gemarmerd vlees genoemd, en het zorgt ervoor dat het vlees buitengewoon smaakvol is. De marmering van Ibérico vlees is een klasse apart van dat van andere varkenssoorten. Niet voor niets wordt het Ibérico ras ook wel de ‘Wagyu’ onder de varkens genoemd.

Beschikbaar als:

Paletta
Lomo Iberico
Pluma Iberico
Presa Iberico
Secreto
Bellota ( pata negra )

Beoordeling:

5/5