Ouderwets lekker vlees in een nieuwbakken jasje

Ribeye BLACK ANGUS MMS 3+ Australie graangevoederd 78.95€/kg

€0,00 Incl. btw

 

Angus

Angusrunderen zijn ontstaan begin 1800 in Schotland. Eén van de koeien van een zekere Hugh Watson kreeg maar liefst 29 kalveren in 35 jaar. De meeste angusrunderen die nu rondlopen zijn nakomelingen van deze koe.

Het zijn ongehoornde dieren met een compacte bouw. De meeste dieren zijn zwart (black angus) maar er zijn er ook rode ( red angus ). Angusrunderen hebben weinig voeding nodig en gedijen ook op schrale gronden. Ze eten vooral gras en kruiden.

Rond 1873 werden 4 angusstieren naar Kansas gebracht door ene George Grant. Ze zijn er uitgegroeid tot een van de meest populaire runderrassen. De beste dieren worden afgemest met  een uitgebalanceerd graandieet van meer dan 100 dagen. Prime is hier de hoogste classificatie en slechts enkele op 100 dieren krijgen deze quotering.

Angusvlees staat synoniem voor een fijne vleesdraad, marmering en een uitzonderlijke kwaliteit. Een hemels stukje vlees. Prime is de hoogste categorie. Slecht enkele runderen op 100 krijgen deze classificatie .... Een toppertje ...

Onze angus  uit de U.S.A. is diervriendelijk gekweekt, hormonenvrij (NHTC non hormontreated cattle), antibiotica-vrij en graangevoederd. Een uitzonderlijk stukje vlees topkwaliteit.

Onze Ierse en Schotse angus is grasgevoederd en ook bijzonder lekker. In Ierland en schotland bestaat het wettelijke 3-weidenstelsel, dwz, de runderen hebben 3 x een minimum weide-graasoppervlek. De eerste weide wordt opgegraasd. Als deze leeg is worden de dieren op de tweede weide gezet zodat de eerste terug kan aanwassen met vers gras en kruiden. Als de tweede weide opgegeten is gaan ze weer naar de eerste.

De derde weide dient enkel en alleen voor kuilgras. Dit wordt gevoeder als de dieren op stal staan. Tijdens deze periode (3à4 maanden) bestaat hun voeding voor 98% uit gras.

Onze Angus uit uruguay is een pareltje, de dieren leven op de uitgestrekte pampas in de gezonde buitenlucht en worden afgevoederd met een uitgelezen graandieet van 120 dagen. Dit zorgt voor een mooi dieprood gemarmerd stukje kwaliteitsvlees met een uitgesproken volle smaak.

Onze Angus uit Argentinie is grasgevoederd. De argentijnse pampas met hun uitgesproken gras-en kruidenvegitatie zorgen voor een waanzinnig stukje grasgevoederd vlees. De Argentijnse kontrolesystemen in de volledige keten beheren tot de strengste ter wereld en staan garant voor een heerlijk stukje natuurlijk gekweekt vlees.

Australische Black Angus, het vee wordt geboren en grootgebracht op de natuurlijke weilanden van ongerepte Australische percelen en aan het eind van hun leven krijgen zij alleen nog graanvoer van hoge kwaliteit. Om 52 weken per jaar een superieure kwaliteit, consistentie en uniformiteit te bereiken, wordt slechts een klein percentage vanhet vee geselecteerd voor het vooraanstaande Jacobs Creek Beef assortiment.Al het rundvlees wordt vervolgens onafhankelijk beoordeeld door ’s werelds vooraanstaande beoordelingssysteem, Meat Standards Australia™ (MSA), om malsheid te garanderen en om voor een onovertroffen eetsensatie te zorgen.

 

Het rundvlees is met zorg bereid en wordt gerijpt tot in perfectie om voor een maximale smaakbeleving te zorgen: “Appreciate the difference”.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen