Steak A Manger

De verschillende rassen

Canada Black Apron Angus

Black Angus Cattle in Spring.

Karakteristieken:

Ons graan gevoerde rundvlees uit Canada is afkomstig uit het bijzondere Heritage Angus programma. Dit programma staat voor betrouwbaarheid, integriteit en dierenwelzijn. De allerhoogste kwaliteitsnormen zorgen voor een eerlijk, natuurlijk en uniek product van topkwaliteit.

Bij het Heritage Angus programma zijn meerdere Canadese boerenfamilies aangesloten, elk met een aantal traditionele familiewaarden als basis. De waarden voor het produceren van rundvlees zitten diep verweven in de cultuur en de werkwijze. Duurzame samenwerking met respect voor mens, dier en natuur staan hierbij centraal. Alleen met buitengewone aandacht voor het welzijn van de dieren en hun leefgebied kan de topkwaliteit van het vlees gegarandeerd worden.

Schone lucht, schoon water en een optimaal klimaat spelen een grote rol in het welzijn van Heritage Angus dieren en de kwaliteit van hun vlees. In het westen van Canada krijgen zij dan ook alle ruimte om vrij te bewegen in heuvelachtige, groene weilanden. Vervolgens krijgen ze ten minste 180 dagen een zorgvuldig afgewogen dieet van granen als tarwe en gerst. Hierbij wordt bovendien het never ever-principe gehanteerd: Heritage Angus dieren krijgen nóóit antibiotica, hormonen of steroïden. Alles draait om harmonie met de natuur, zowel qua voeding als leefomgeving.

Oorsprong:

Canada

Canada kaart

Kenmerken:

Black Apron rundsvlees behoort bij het beste vlees dat het westen te bieden heeft. Deze runderen lopen vrij rond op de grote Canadese open weides. Hier genieten ze van alles wat de gronden in West Canada te bieden hebben, de runderen worden nooit opgesloten. Onze Canadese runderen genieten van een uitgebreid strikt opgevolgd dieet van granen als tarwe en gerst ook genieten ze uitgebreid van de prairiegrassen. Dit creëert een uitzonderlijk mals en sappig stukje vlees.

Beschikbaar als:

Contrefilet
Diamanthaas
Filet pure
Picahna
Rib eye

Beoordeling:

5/5