Ouderwets lekker vlees in een nieuwbakken jasje

Picanha USA Prime (hiltonbeef) , graan +100d 39.90€/kg

€39,90 Incl. btw

Er staan vele recepturen op het internet, deze zijn meestal 2-fasig.
De vetlaag nooit verwijderen voor bereiding, dit is de smaakmaker ....
Haal de picanha een 2-tal uur voor de bereiding uit de verpakking en dep met keukenpapier.
Maak voorzichtig ruitvormige inkepingen in het vet ( niet in het vlees snijden) en wrijf in met grof zout.

OP DE BBQ
De eerste fase, low en slow ...
-Vetrand naar boven, indirect vuur, deksel toe op ongeveer 110°C tot kern van 46 à 48°C
De tweede fase
- stukje vlees uit de BBQ halen en deze naar 200°C brengen, nu vlees aanbraden en veelvuldig draaien tot een kern van 50 à 52 °C (rare). Het vlees afgedekt nog 10 à 15 minuten laten rusten, dan pas aansnijden.

IN DE OVEN
De eerste fase, low and slow ..
- Vetrand naar boven, oven op 140 à 150°C tot een kern van ong 48 à 50°C (ong.25 minuten)
De tweede fase
- De oven verder opwarmen tot 230°C en nog 5 à 10 minuten laten korsten (kern 50 à 52°C)
Het vlees nog 10 à 15 minuten afgedekt laten rusten voor het aansnijden.

Dit stukje is USA prime, de hoogste categorie, slechts enkele op 100 runderen behalen deze kwalificatie ...





0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen