Ouderwets lekker vlees in een nieuwbakken jasje

Dexter ribeye, grasgevoederd, IERLAND , 46.99€/kg

€46,99 Incl. btw

De Dexter is het kleinste van de Europese runderrassen. Het ras is ongeveer half zo groot als een Hereford en ongeveer een derde van een Friese melkkoe. De kruishoogte van een volwassen Dexter koe is 96 tot 111 centimeter. Stieren zijn 10 centimeter groter.
Het is een ras dat oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwesten van Ierland. De Dexter is een ras kleine runderen waarbij de volwassen koeien tussen de 270 en 320 kilogram wegen. Volwassen stieren wegen rond de 450 kilogram. In verhouding tot hun grootte is het lichaam breed en lang, met een goed afgerond achterwerk.In het Verenigd Koninkrijk en Ierland worden de meeste Dexters gefokt op een puur grasdieet tot ze ongeveer drie jaar zijn.
De koeien zijn uitzonderlijk goede moeders. Zij verbergen hun kalveren vrijwel direct na de geboorte als er enige beschutting beschikbaar is. Zij produceren doorgaans voldoende melk voor twee tot drie kalveren en laten ook andere kalveren van andere koeien toe om te drinken. Ze staan bekend om gemakkelijk afkalven. Deze eigenschap, samen met de geringe omvang van het kalf, maakt Dexterstieren populair om te fokken met vaarzen van grotere vleesrassen teneinde problemen bij de eerste bevalling te voorkomen. (bron wiki)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen