Angus

Ribeye Rubia Gallega

Ribeye Rubia Gallega

Het Spaans Iberisch rundvlees, Rubia Gallega wint langzaam maar zeker aan bekendheid bij ons. Het bezit een spectaculaire geconcentreerde smaak.

De Rubia Gallega runderen werden vroeger vaak gebruikt als trekdieren bij de akkerbouw. Door de aard van het ras, de ouderdom van het dier en de specifieke voeding dat deze runderen vandaag krijgen, is er een mooie vetdooradering. Heel eigen aan dit vlees is het bovenliggend vet die een geelachtige kleur heeft. Dit specifieke vet laat toe dat het vlees iets langer gerijpt kan worden zonder het te beschadigen.

Door de leefwijze van de runderen heeft het vlees een kruidige en ietwat zilte smaak wat de grootste Spaanse sterrenchefs ten zeerste weten te appreciëren en wat nu stilaan ook bij ons aan een opmars bezig is.

Enkele Quotes

  • Geplaatst op
  • Door Jurgen
  • 0

"Wij weten nog hoe het vlees bij onze grootouders smaakte, hoe je toen een snede spek in een pan kon bakken en er alleen vet, en geen druppel water uitkwam...